Energie vergelijken Hoogland Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Hoogland? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als De Vastelastenbond en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Hoogland? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere leverancier zie je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstbonus. Advies nodig? Hier check je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Hoogland.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €221

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Hoogland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.554,60
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.674,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.794,60

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Hoogland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Hoogland:

 1. Budget Energie
 2. Innova Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Hoogland waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Stedin.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Hoogland? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In Hoogland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen geven namelijk sensationele welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €258

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Hoogland zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Utrecht. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in De Rips.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de meest aantrekkelijke stroom maatschappij voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Hoogland


Ontdek de goedkoopste energie in Hoogland

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Hoogland (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Utrecht)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik advies
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Meerdere contracten
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Duidelijke voorwaarden
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Verschillende contracten
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Tussentijds aanpassen
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Online verbruik inzien
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Persoonlijke service
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Hoogland

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Hoogland? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij nu de voordeligste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Amersfoort). Een geschikte partij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Spierdijk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Amersfoort.