Energie vergelijken Hooglanderveen Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Hooglanderveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroomaanbieders zoals bijv. Engie of HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Hooglanderveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Per organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Hier lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Hooglanderveen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €186

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Hooglanderveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €180 €15,00 €1.554,65
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.674,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.794,65

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze website vergelijk je razendsnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Hooglanderveen”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Hooglanderveen:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Pure Energie

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Hooglanderveen met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Enduris.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Hooglanderveen? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Hooglanderveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers stunten met hoge welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €153

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Hooglanderveen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in De Schiphorst.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Hooglanderveen


Stap over naar de goedkoopste energie in Hooglanderveen

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Hooglanderveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik advies
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Meerdere contracten
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verschillende contracten
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Nette service
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette klantenservice
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Hooglanderveen

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Hooglanderveen? Met behulp van onze gas-vergelijker check je vandaag nog de meest goedkope gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Amersfoort). Een geschikte organisatie achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Spijk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Amersfoort.