Energie vergelijken Spijk Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Spijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals Vandebron of Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Spijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij tref je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je praktische info over gas, stroom en licht in Spijk.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €270

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Spijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.602,35
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.722,35
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.842,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Spijk”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Spijk:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Spijk met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Fenor.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Spijk? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In Spijk is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hebben gewoonlijk sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €281

 1. Achterhaal wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Spijk zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nietap.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de voordeligste aanbieder voor jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Spijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Spijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Spijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Goede klantenservice
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Behulpzame service
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Verschillende contracten
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Spijk

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Spijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je razendsnel de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Lingewaal). Een aantrekkelijke gas leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Dodewaard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Lingewaal.