Energie vergelijken Huins Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Huins? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals Anode Energie of MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Huins? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie ontdek je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Huins.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €199

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Huins? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €130 €10,83 €1.545,40
3 jaar Budget Energie €140 €3,89 €1.665,40
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.785,40

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je snel & soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Huins”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Huins:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Huins waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Huins? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Huins is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden vaak prachtige welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €243

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De aankomende energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Huins zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Berkel-Enschot.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt direct de meest voordelige energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Huins


Zo vind je de goedkoopste energie in Huins

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Huins (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Betalen in termijnen
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Vaste & variabele prijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Charmante service
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele gasprijzen
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
2 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Maandelijks bijstellen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Huins

Gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Huins? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij in minder dan een minuut de voordeligste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Littenseradiel). Een aantrekkelijke gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Rijsenhout.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Littenseradiel.