Energie vergelijken Huisduinen Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Huisduinen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals bijv. Vandebron en HVC. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Huisduinen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je handige info over stroom, gas en licht in Huisduinen.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €263

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Huisduinen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.555,45
3 jaar Essent €230 €6,39 €1.675,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.795,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van de vergelijker vergelijk je rap en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Huisduinen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Huisduinen:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Huisduinen met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Engie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Huisduinen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Huisduinen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans goede welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €288

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Huisduinen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Elke 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Deest.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Huisduinen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Huisduinen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Huisduinen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Betalen in termijnen
Hoge welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
3 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Online account
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
2 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Inzicht in je verbruik
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Huisduinen

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Huisduinen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen een paar seconden de meest voordelige gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Den Helder). Een goedkope gas leverancier gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Stavenisse.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Den Helder.