Energie vergelijken Huizen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Huizen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Vrijopnaam en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Huizen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij check je de prijs per jaar en de geldende welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina blader je door praktische info over stroom, gas en licht in Huizen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €204

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Huizen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €210 €17,50 €1.555,55
3 jaar NLE €250 €6,94 €1.675,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.795,55

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Huizen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Huizen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Huizen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke type tarief het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Huizen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Huizen zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders bieden namelijk enorme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €130

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het nieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Huizen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Deinum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Huizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Huizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Huizen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Flexibele gasprijs
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Betalen in termijnen
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Meerdere contracten
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Overstapservice
Interessante acties

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Verschillende contracten
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Vaste prijs gas
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Betalen in termijnen
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Huizen

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Huizen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je meteen de voordeligste gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Huizen). Een passende aanbieder achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Stedum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Huizen.