Energie vergelijken Huizinge Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €272


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Huizinge? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders als Vrijopnaam of Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Huizinge? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij tref je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Huizinge.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €267

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: lange verbintenissen zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Huizinge? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Oxxio .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €220 €18,33 €1.555,60
3 jaar Oxxio €260 €7,22 €1.675,60
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.795,60

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je razendsnel en probleemloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Huizinge”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Huizinge:

 1. Allure Energie
 2. Innova Energie
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Huizinge waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Huizinge? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Huizinge is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven namelijk sensationele welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €291

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Huizinge zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Delden.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de meest voordelige stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Huizinge


Vind de goedkoopste energie in Huizinge

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Huizinge (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Persoonlijke service
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online account
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
3 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Persoonlijke service
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstapservice
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstaphulp
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Variabele stroomprijzen
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Meerdere contracten
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Online verbruik inzien
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Huizinge

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Huizinge? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij razendsnel de goedkoopste aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Loppersum). Een goedkope organisatie kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Steenbergen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Loppersum.