Energie vergelijken Idskenhuizen Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Idskenhuizen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Idskenhuizen? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per energieaanbieder zie je de energiekosten per jaar en de beschikbare cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Idskenhuizen.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €237

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Idskenhuizen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.556,20
3 jaar Oxxio €380 €10,56 €1.676,20
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.796,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Idskenhuizen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Idskenhuizen:

 1. Clean Energy
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Idskenhuizen waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (later op de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Idskenhuizen? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Idskenhuizen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas bieden je interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €294

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Idskenhuizen zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Den Helder.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Idskenhuizen


Zo vind je de goedkoopste energie in Idskenhuizen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Idskenhuizen (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Aangename service
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Sympatieke service
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Behulpzame service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Online account
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Idskenhuizen

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Idskenhuizen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij probleemloos de voordeligste aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (De Friese Meren). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Stevensbeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.