Energie vergelijken IJlst Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in IJlst? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomaanbieders zoals bijv. De Vastelastenbond of Pure Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in IJlst? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend selecteer je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij tref je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in IJlst.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €253

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in IJlst? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Engie €230 €19,17 €1.556,40
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.676,40
5 jaar Engie €0 €0 €1.796,40

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers IJlst”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in IJlst:

 1. Energiedirect.nl
 2. Essent
 3. Vrijopnaam

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in IJlst waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Vrijopnaam.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in IJlst? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats IJlst zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas geven namelijk daverende welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €140

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In IJlst zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Den Oever.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet eenvoudig de meest goedkope aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken IJlst


Ontdek de goedkoopste energie in IJlst

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in IJlst (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijke service
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Online account
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vriendelijke service
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verschillende contracten
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Diverse prijsafspraken
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jarig contract
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in IJlst

Het verbruik van gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in IJlst? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Súdwest-Fryslân). Een passende gasmaatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Stitswerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.