Energie vergelijken IJmuiden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in IJmuiden? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals bijv. Clean Energy en Powerpeers. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in IJmuiden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in IJmuiden.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €175

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in IJmuiden? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €240 €20 €1.556,45
3 jaar Energiedirect.nl €110 €3,06 €1.676,45
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.796,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers IJmuiden”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in IJmuiden:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van IJmuiden met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in IJmuiden? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom IJmuiden is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen werken met huizenhoge welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €131

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwgekozen energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In IJmuiden zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Den Velde.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt direct de meest voordelige energieleverancier voor jou. Hint: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken IJmuiden


Profiteer van de goedkoopste energie in IJmuiden

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in IJmuiden (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
3 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele of vaste prijs
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Variabele stroomprijzen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Simpele voorwaarden
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in IJmuiden

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in IJmuiden? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je gemakkelijk de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Velsen). Een interessante maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Stokkum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Velsen.