Energie vergelijken Stuifzand Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Stuifzand? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als E.ON of Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Stuifzand? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door handige info over gas, stroom en licht in Stuifzand.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €278

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Stuifzand? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.604,75
3 jaar Budget Energie €170 €4,72 €1.724,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.844,75

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Via de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Stuifzand”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Stuifzand:

 1. Eneco
 2. Leon Zeewolde
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Stuifzand die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Vattenfall.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Stuifzand? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Stuifzand is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas stunten met sublieme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €227

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Stuifzand zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Nigtevecht.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt meteen de aantrekkelijkste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Stuifzand


Overstappen naar de goedkoopste energie in Stuifzand

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Stuifzand (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Snel af te sluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Persoonlijk advies
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
2 jarig contract
Flinke aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Stuifzand

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Stuifzand? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je meteen de goedkoopste aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Midden-Drenthe). Een geschikte aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Eagum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Midden-Drenthe.