Energie vergelijken Ittervoort Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Ittervoort? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Ittervoort? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Advies nodig? Op onze website blader je door alle details over stroom, gas en licht in Ittervoort.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €252

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ittervoort? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.557,10
3 jaar Delta €240 €6,67 €1.677,10
5 jaar Delta €0 €0 €1.797,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je snel & probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ittervoort”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ittervoort:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Ittervoort waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij De Vastelastenbond.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ittervoort? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Ittervoort zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden namelijk enorme welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €224

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ittervoort zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Dieverbrug.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ittervoort


Stap over naar de goedkoopste energie in Ittervoort

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ittervoort (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
1 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Persoonlijk advies
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jarig contract
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Charmante service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Betalen in termijnen
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Vriendelijke service
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ittervoort

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ittervoort? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Leudal). Een aantrekkelijke organisatie ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Sumar.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Leudal.