Energie vergelijken Jannum Start met vergelijken en krijg een korting tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Jannum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers of MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Jannum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Via deze pagina check je praktische info over gas, stroom en licht in Jannum.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €274

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Jannum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Essent €250 €20,83 €1.557,25
3 jaar Essent €270 €7,50 €1.677,25
5 jaar Essent €0 €0 €1.797,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Jannum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Jannum:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Jannum met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Jannum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Jannum zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden vaak prachtige welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €295

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende leverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Jannum zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Dinteloord.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de goedkoopste energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Jannum


Zo vind je de goedkoopste energie in Jannum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Jannum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Nette service
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Tussentijds aanpassen
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Hulp bij overstappen
Verleidelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Jannum

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Jannum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij razendsnel de voordeligste leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Ferwerderadiel). Een goedkope partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Susteren.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Ferwerderadiel.