Energie vergelijken Susteren Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €271


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Susteren? De keuze is vandaag de dag erg groot. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als UnitedConsumers en NLE. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Susteren? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de optionele welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je praktische info over stroom, gas en licht in Susteren.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €252

Een lage gas- en stroomrekening De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Susteren? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.604,95
3 jaar NLE €210 €5,83 €1.724,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.844,95

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze pagina vergelijk je supersnel en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Susteren”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Susteren:

 1. De Vastelastenbond
 2. Leon Zeewolde
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Susteren met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Susteren? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Susteren is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven jouw interessante welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €194

 1. Trek na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De volgende aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Susteren zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nijeberkoop.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt direct de meest goedkope aanbieder voor jouw situatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Susteren


Stap over naar de goedkoopste energie in Susteren

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Susteren (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele stroomprijzen
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Charmante service
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Persoonlijk advies
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele gasprijzen
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Susteren

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Susteren? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je probleemloos de meest voordelige aanbieder. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Echt-Susteren). Een voordelige leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Eastermar.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Echt-Susteren.