Energie vergelijken Jistrum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Jistrum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals bijv. E.ON en Qurrent. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Jistrum? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Per verstrekker vergelijk je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Jistrum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €213

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Jistrum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.557,55
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.677,55
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.797,55

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jistrum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Jistrum:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Jistrum waar stroom verbruikt wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Greenchoice.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Jistrum? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Jistrum is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans interessante welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €127

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Jistrum zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Doenrade.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet nu de goedkoopste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Jistrum


Vind de goedkoopste energie in Jistrum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Jistrum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede service
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste prijs gas
Fikse aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
2 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
2 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Jistrum

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Jistrum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je zonder moeite de goedkoopste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Tytsjerksteradiel). Een betaalbare aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken t Goy.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Tytsjerksteradiel.