Energie vergelijken Kamperveen Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Kamperveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen zoals bijv. Essent of Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Kamperveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Daarna selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Kamperveen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €258

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Kamperveen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.558,50
3 jaar Eneco €200 €5,56 €1.678,50
5 jaar Eneco €0 €0 €1.798,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Kamperveen”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Kamperveen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Kamperveen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Stedin.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Kamperveen? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Kamperveen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers geven jouw sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €194

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Kamperveen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Drachtstercompagnie.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Kamperveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Kamperveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Kamperveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Charmante service
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Simpele voorwaarden
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Aangename service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette klantenservice
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Diverse prijsafspraken
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online account
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel oversluiten
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Kamperveen

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Kamperveen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij makkelijk de goedkoopste gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Kampen). Een passende organisatie gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Terband.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Kampen.