Energie vergelijken Toornwerd Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Toornwerd? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Toornwerd? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de geldende korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina ontdek je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Toornwerd.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €189

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Toornwerd? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Delta €240 €20 €1.608,20
3 jaar Delta €220 €6,11 €1.728,20
5 jaar Delta €0 €0 €1.848,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met onze tool vergelijk je snel & vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Toornwerd”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Toornwerd:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Toornwerd waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Fenor.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Toornwerd? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Toornwerd zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €225

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Toornwerd zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Oirschot.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest voordelige maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Toornwerd


Ontdek de goedkoopste energie in Toornwerd

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Toornwerd (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Vriendelijke service
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Nette service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Simpele voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Toornwerd

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Toornwerd? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je moeiteloos de meest goedkope aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Loppersum). Een passende organisatie kunnen vinden? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Emst.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Loppersum.