Energie vergelijken Koningslust Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg kortingen tot wel €236


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en razendsnel energieprijzen vergelijken in Koningslust? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Energiedirect.nl en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Koningslust? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Advies nodig? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Koningslust.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €224

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Koningslust? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €130 €10,83 €1.561,15
3 jaar Energiedirect.nl €410 €11,39 €1.681,15
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.801,15

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en gemakkelijk leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Koningslust”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Koningslust:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Koningslust waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Eneco.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Koningslust? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Koningslust is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas hanteren doorgaans gigantische welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €245

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw nieuwe maatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Koningslust zonnepanelen op je adres actief? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Na een periode van een jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Eenum.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt eenvoudig de aantrekkelijkste energieaanbieder voor jou. Aanwijzing: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Koningslust


Vind de goedkoopste energie in Koningslust

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Koningslust (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Nette klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Hulp bij overstappen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Online account
Interessante kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Direct overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Koningslust

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Koningslust? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je gemakkelijk de aantrekkelijkste maatschappij. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Peel en Maas). Een passende maatschappij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Twisk.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Peel en Maas.