Energie vergelijken Koog aan de Zaan Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €242


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Koog aan de Zaan? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Je hebt vast gehoord van stroom maatschappijen zoals bijv. Eneco of Pure Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Koog aan de Zaan? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je direct de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vind je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Koog aan de Zaan.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €203

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Koog aan de Zaan? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €140 €11,67 €1.561,20
3 jaar Delta €420 €11,67 €1.681,20
5 jaar Delta €0 €0 €1.801,20

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Koog aan de Zaan”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Koog aan de Zaan:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Qwint

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Koog aan de Zaan die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Koog aan de Zaan? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Koog aan de Zaan is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen geven namelijk huizenhoge welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €244

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Koog aan de Zaan zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Eerbeek.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest voordelige stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Koog aan de Zaan


Ontdek de goedkoopste energie in Koog aan de Zaan

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Koog aan de Zaan (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Levert ketels
Overstapservice
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede klantenservice
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede klantenservice
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette service
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Duidelijke voorwaarden
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Koog aan de Zaan

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Koog aan de Zaan? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij nu de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Zaanstad). Een geschikte maatschappij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Tynaarlo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Zaanstad.