Energie vergelijken Kornhorn Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Kornhorn? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Anode Energie en MAIN Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kornhorn? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je de prijs per jaar en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Kornhorn.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €214

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Kornhorn? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €180 €15,00 €1.561,40
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.681,40
5 jaar Eneco €0 €0 €1.801,40

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via de vergelijker vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Kornhorn”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Kornhorn:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Kornhorn met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Fenor.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Kornhorn? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Kornhorn zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden vaak goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €151

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kornhorn zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Eesergroen.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de voordeligste energiemaatschappij voor jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Kornhorn


Zo vind je de goedkoopste energie in Kornhorn

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Kornhorn (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Jaren actief
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
3 jarig contract
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Vaste & variabele prijzen
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Persoonlijk advies
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Verbruik advies
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kornhorn

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Kornhorn? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij direct de meest voordelige maatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Grootegast). Een voordelige leverancier aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Ubbena.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw woning in de gemeente Grootegast.