Energie vergelijken Kornwerderzand Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Kornwerderzand? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals Vandebron en Leon Zeewolde. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Kornwerderzand? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de looptijd van jouw energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Via deze website check je praktische info over stroom, gas en licht in Kornwerderzand.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €230

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Kornwerderzand? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €190 €15,83 €1.561,45
3 jaar NLE €150 €4,17 €1.681,45
5 jaar NLE €0 €0 €1.801,45

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met deze pagina vergelijk je gauw en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Kornwerderzand”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Kornwerderzand:

 1. Clean Energy
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Kornwerderzand waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van Greenchoice.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Kornwerderzand? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Kornwerderzand is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak interessante welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €161

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De toekomstige leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Kornwerderzand zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Eeserveen.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Kornwerderzand


Stap over naar de goedkoopste energie in Kornwerderzand

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Kornwerderzand (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Meerdere contracten
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Snel oversluiten
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Goede klantenservice
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Sympatieke service
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Kornwerderzand

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Kornwerderzand? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij snel & overzichtelijk de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de laagste gasprijzen uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een interessante partij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ubbergen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.