Energie vergelijken Ureterp Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Ureterp? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen zoals Anode Energie of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Ureterp? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door handige info over gas, stroom en licht in Ureterp.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €186

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ureterp? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €160 €13,33 €1.610,05
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.730,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.850,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via de vergelijker vergelijk je vluchtig en eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ureterp”. Je kunt ook filteren op energie van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Ureterp:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Ureterp waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Engie.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ureterp? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Ureterp is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers geven jouw interessante welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €239

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwe energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ureterp zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Oosterhesselen.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest betaalbare stroom maatschappij voor jouw woning en verbruik. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies een overstapmoment. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ureterp


Profiteer van de goedkoopste energie in Ureterp

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ureterp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Vaste prijs stroom
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Inzicht in je verbruik
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede medewerkers
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Tussentijds aanpassen
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Tussentijds aanpassen
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Flexibele gasprijs
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette service
Mooie welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Meerdere contracten
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Ureterp

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ureterp? Door de gas-vergelijker tool in te vullen check je makkelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Opsterland). Een geschikte gas leverancier aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Farmsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Opsterland.