Energie vergelijken Landerum Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Landerum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Landerum? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder ontdek je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke welkomstpremie. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Landerum.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €221

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Landerum? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €240 €20 €1.563,20
3 jaar Eneco €180 €5,00 €1.683,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.803,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van deze website vergelijk je snel & eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Landerum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Landerum:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Landerum met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Landerum? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Landerum zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders geven jouw goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €234

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Landerum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Emmen.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de meest betaalbare energiemaatschappij voor jouw situatie. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Landerum


Zo vind je de goedkoopste energie in Landerum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Landerum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Charmante service
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste & variabele prijzen
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
3 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel af te sluiten
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele stroomprijs
Concurrerende acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Landerum

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Landerum? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je vandaag nog de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Terschelling). Een goedkope gas leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Veen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Terschelling.