Energie vergelijken Landgraaf Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €277


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Landgraaf? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk hierbij aan leveranciers van stroom zoals UnitedConsumers en Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Landgraaf? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (dubbel of enkel). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier check je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Landgraaf.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €234

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Landgraaf? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.563,25
3 jaar NLE €190 €5,28 €1.683,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.803,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Landgraaf”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Landgraaf:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Landgraaf met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Engie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Landgraaf? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Landgraaf zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers geven namelijk serieuze welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €190

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Landgraaf zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Limburg. Elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Emmer-Compascuum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt in een oogopslag de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Landgraaf


Profiteer van de goedkoopste energie in Landgraaf

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Landgraaf (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Vaste prijs gas
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Overstaphulp
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Snel af te sluiten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Persoonlijke service
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijk advies
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Snel overstappen
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Landgraaf

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Landgraaf? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je gelijk de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Landgraaf). Een geschikte gas leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Veendam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Landgraaf.