Energie vergelijken Langweer Vergelijk energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €278


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Langweer? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Allure Energie of Innova Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Langweer? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Langweer.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €255

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Langweer? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Overzicht
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.563,85
3 jaar NLE €310 €8,61 €1.683,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.803,85

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Langweer”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Langweer:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Langweer met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Langweer? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Langweer zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren doorgaans verrassende welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €205

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Langweer zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Eppenhuizen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de goedkoopste energieleverancier voor jou. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Hint: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Langweer


Profiteer van de goedkoopste energie in Langweer

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Langweer (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Flexibele gasprijs
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede klantenservice
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik advies
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Snel af te sluiten
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Behulpzame service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Langweer

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Langweer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen no-time de meest goedkope maatschappij. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een betaalbare maatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Veldhoven.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.