Energie vergelijken Leek Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €235


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Leek? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroommaatschappijen zoals Energieflex en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Leek? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Leek.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €195

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Leek? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €140 €11,67 €1.564,20
3 jaar Budget Energie €380 €10,56 €1.684,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.804,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Leek”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Leek:

 1. Energiedirect.nl
 2. HVC
 3. NLE

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Leek waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Leek? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Leek is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hanteren sublieme welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €191

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Leek zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Erp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest betaalbare stroomleverancier voor jou. Hint: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Leek


Vind de goedkoopste energie in Leek

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Leek (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Groningen)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Verbruik advies
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel oversluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Direct overstappen
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Sympatieke service
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs stroom
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Charmante service
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Leek

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Leek? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij meteen de meest betaalbare gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Leek). Een interessante aanbieder gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Venhorst.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Leek.