Energie vergelijken Venhorst Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Venhorst? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroommaatschappijen als De Vastelastenbond en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Venhorst? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier zie je de prijs per jaar en de geldende cashback-korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Venhorst.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €233

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Venhorst? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €230 €19,17 €1.611,90
3 jaar Oxxio €320 €8,89 €1.731,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.851,90

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Venhorst”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Populaire groene energie in Venhorst:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Venhorst waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van de energie in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Venhorst? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Venhorst is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders geven jouw daverende welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €292

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Venhorst zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Brabant. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ossenwaard.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Venhorst


Zo vind je de goedkoopste energie in Venhorst

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Venhorst (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert panelen
2 jarig contract
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Meerdere contracten
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Snel overstappen
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Goede service
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Verbruik advies
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Persoonlijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel overstappen
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Venhorst

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Venhorst? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij gemakkelijk de voordeligste leverancier. Via de vergelijker staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Boekel). Een betaalbare partij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Gasselte.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Boekel.