Energie vergelijken Leens Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Leens? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk maar aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie of Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Leens? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe dat werkt? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij ontdek je de energiekosten per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Leens.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €265

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Leens? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.564,30
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.684,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.804,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Leens”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Veel gekozen groene energie in Leens:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Leens met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is soms best moeilijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enexis.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Leens? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Leens is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders kunnen een aanbod doen met enorme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €227

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Leens zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Esch.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest goedkope leverancier voor jouw situatie. Belangrijk: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Leens


Zo vind je de goedkoopste energie in Leens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Leens (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Overstapservice
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verschillende contracten
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede klantenservice
Goede aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Verschillende contracten
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Persoonlijke service
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Online verbruik inzien
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

ENGIE app
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Charmante service
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jaar vast of variabel
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Leens

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Leens? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je razendsnel de goedkoopste leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (De Marne). Een aantrekkelijke leverancier kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Venlo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente De Marne.