Energie vergelijken Vessem Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Vessem? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals bijv. Anode Energie en Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Vessem? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de welkomstbonus. Hulp nodig bij kiezen? Hier ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Vessem.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €214

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: langetermijncontracten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Vessem? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €120 €10 €1.612,10
3 jaar Engie €360 €10 €1.732,10
5 jaar Engie €0 €0 €1.852,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je rap en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Vessem”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Vessem:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Vessem waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Fenor.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Vessem? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Vessem is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans speciale welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €285

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Vessem zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Ottersum.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Vessem


Zo vind je de goedkoopste energie in Vessem

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Vessem (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Behulpzame service
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Simpele voorwaarden
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Nette service
Flinke welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Gemakkelijk oversluiten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Persoonlijk advies
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online verbruik inzien
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
3 jarig contract
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel overstappen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Vessem

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Vessem? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij zonder moeite de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Eersel). Een geschikte maatschappij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Gasteren.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Eersel.