Energie vergelijken Leutingewolde Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €259


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Leutingewolde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen zoals DELTA en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Leutingewolde? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op deze pagina ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Leutingewolde.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €220

Bespaar direct op jouw stroom & gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Leutingewolde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.565,80
3 jaar EnergieFlex €380 €10,56 €1.685,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.805,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Leutingewolde”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Leutingewolde:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Leutingewolde met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Leutingewolde? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Leutingewolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers bieden je prachtige welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €218

 1. Controleer wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Leutingewolde zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Follega.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet meteen de meest goedkope stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Leutingewolde


Vind de goedkoopste energie in Leutingewolde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Leutingewolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vaste & variabele prijzen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Persoonlijk advies
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Vriendelijke service
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Leutingewolde

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Leutingewolde? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen no-time de aantrekkelijkste aanbieder. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Noordenveld). Een geschikte gasmaatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Voerendaal.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente Noordenveld.