Energie vergelijken Waddinxveen Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €250


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Waddinxveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel aanbieders van stroom zoals Vrijopnaam en Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Waddinxveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Advies nodig? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Waddinxveen.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €189

Een laag tarief voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Waddinxveen? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Engie €220 €18,33 €1.615,60
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.735,60
5 jaar Engie €0 €0 €1.855,60

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je rap en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Waddinxveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Waddinxveen:

 1. Vandebron
 2. Leon Zeewolde
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Waddinxveen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Waddinxveen? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Waddinxveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven namelijk hoge welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €248

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige leverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Waddinxveen zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Piershil.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt eenvoudig de meest voordelige maatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Waddinxveen


Ontdek de goedkoopste energie in Waddinxveen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Waddinxveen (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
2 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vaste prijs stroom
Fikse aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Simpele voorwaarden
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Charmante service
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Snel oversluiten
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Waddinxveen

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, om te douchen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Waddinxveen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je meteen de voordeligste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Waddinxveen). Een passende leverancier achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Groeningen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Waddinxveen.