Energie vergelijken Lopik Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Lopik? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroomleveranciers zoals Allure Energie of Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Lopik? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op onze website check je handige info over gas, stroom en licht in Lopik.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €175

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Lopik? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.568,10
3 jaar Qurrent €200 €5,56 €1.688,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.808,10

Bij een lang contract daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels de vergelijker vergelijk je snel & probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Lopik”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Lopik:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Lopik waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Vrijopnaam.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Lopik? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Lopik zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw huidige energie aanbieder? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen bieden je interessante welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €255

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Lopik zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Utrecht. Na afloop van elk jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Gellicum.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Lopik


Zo vind je de goedkoopste energie in Lopik

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu makkelijk de goedkoopste stroom in Lopik (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
1 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Contract wijzigen
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik advies
Sublieme acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Verschillende contracten
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Behulpzame service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Lopik

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Lopik? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij gemakkelijk de voordeligste leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Lopik). Een aantrekkelijke leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Wageningen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Lopik.