Energie vergelijken Wageningen Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Wageningen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals DELTA en Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wageningen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie vind je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website ontdek je handige info over stroom, gas en licht in Wageningen.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €261

Een laag tarief voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wageningen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Korting Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.615,80
3 jaar Vattenfall €140 €3,89 €1.735,80
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.855,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met deze pagina vergelijk je vluchtig en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Wageningen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Wageningen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk huis in Wageningen waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energiedirect.nl.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Wageningen? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan heb je daar geen profijt van. In Wageningen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders hanteren enorme welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €125

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Wageningen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Gelderland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Pijnacker.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ziet meteen de aantrekkelijkste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Wageningen


Zo vind je de goedkoopste energie in Wageningen

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Wageningen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Meerdere contracten
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Behulpzame service
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
1 jarig contract
Sublieme acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Online account
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Online verbruik inzien
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Nette klantenservice
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Contract wijzigen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Wageningen

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wageningen? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij vandaag nog de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Wageningen). Een passende maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Groet.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Wageningen.