Energie vergelijken Losdorp Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €246


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Losdorp? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Eneco of Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Losdorp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij vind je de prijs per jaar en de geldende korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Losdorp.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €236

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Losdorp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €200 €16,67 €1.568,25
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.688,25
5 jaar Engie €0 €0 €1.808,25

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Losdorp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Losdorp:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Losdorp die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Stedin.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Losdorp? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Losdorp zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen stunten met prachtige welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €269

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwe leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Losdorp zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Groningen. Per jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Gemonde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw situatie. Interessant: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Losdorp


Stap over naar de goedkoopste energie in Losdorp

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Losdorp (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Online account
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Betalen in termijnen
Verleidelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online verbruik inzien
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Nette service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Vriendelijke service
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste & variabele prijzen
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Verschillende contracten
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Losdorp

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Losdorp? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij vandaag nog de voordeligste gas aanbieder. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Delfzijl). Een voordelige aanbieder aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Wamel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Delfzijl.