Energie vergelijken Lutten Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Lutten? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroomaanbieders zoals De Vastelastenbond of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Lutten? Vergelijk de prijzen voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de prijs per jaar en de geldende korting. Is het onbekend voor jou? Op onze website check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Lutten.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €238

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Lutten? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €160 €13,33 €1.568,80
3 jaar EnergieFlex €340 €9,44 €1.688,80
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.808,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Lutten”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Lutten:

 1. Allure Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Lutten met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Lees online nu alles over de aanbieder De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lutten? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Lutten is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €292

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Lutten zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Giessenburg.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt meteen de aantrekkelijkste stroom maatschappij voor jou. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Lutten


Overstappen naar de goedkoopste energie in Lutten

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu snel de goedkoopste stroom in Lutten (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Overijssel)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijke service
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert panelen
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Variabele gasprijzen
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijk advies
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Persoonlijk advies
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Verbruik advies
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Lutten

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Lutten? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij meteen de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenuit de regio (Hardenberg). Een passende partij aangetroffen? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Warmenhuizen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente Hardenberg.