Energie vergelijken Lytsewierrum Vergelijk alle energieleveranciers en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Lytsewierrum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals Engie of NLE. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Lytsewierrum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder zie je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website check je rijke informatie over stroom, gas en licht in Lytsewierrum.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €208

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Lytsewierrum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €200 €16,67 €1.569,00
3 jaar Budget Energie €380 €10,56 €1.689,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.809,00

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je vlot en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Lytsewierrum”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Lytsewierrum:

 1. Clean Energy
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Lytsewierrum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energiedirect.nl.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Lytsewierrum? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Lytsewierrum is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers bieden namelijk fantastische welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €201

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Lytsewierrum zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Giethoorn.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt nu de goedkoopste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Lytsewierrum


Zo vind je de goedkoopste energie in Lytsewierrum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Lytsewierrum (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Charmante service
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Vriendelijke service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Diverse prijsafspraken
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Meerdere contracten
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Lytsewierrum

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Lytsewierrum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je in luttele seconden de aantrekkelijkste maatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Littenseradiel). Een goedkope gas leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Warstiens.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Littenseradiel.