Energie vergelijken Maarheeze Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en razendsnel energieprijzen vergelijken in Maarheeze? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen als E.ON of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Maarheeze? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend kies je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend tref je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Hier vind je alle details over stroom, gas en licht in Maarheeze.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €268

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Maarheeze? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.569,10
3 jaar Essent €400 €11,11 €1.689,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.809,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van deze pagina vergelijk je razendsnel en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Maarheeze”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van wind of de zon. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Maarheeze:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Maarheeze met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Engie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Maarheeze? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de omgeving Maarheeze zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hanteren doorgaans sublieme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €246

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Maarheeze zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ginnum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de voordeligste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Maarheeze


Zo vind je de goedkoopste energie in Maarheeze

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu probleemloos de goedkoopste stroom in Maarheeze (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Online account
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Charmante service
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Aangename service
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik advies
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede klantenservice
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Maarheeze

Ons gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Maarheeze? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij binnen een paar seconden de meest betaalbare gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Cranendonck). Een betaalbare partij ontdekt? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Waskemeer.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Cranendonck.