Energie vergelijken Wassenaar Start met vergelijken en bespaar wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Wassenaar? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Energieflex of Powerpeers. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Wassenaar? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder vergelijk je de energiekosten per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier tref je handige info over gas, stroom en licht in Wassenaar.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €252

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Wassenaar? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Delta €180 €15,00 €1.616,90
3 jaar Delta €360 €10 €1.736,90
5 jaar Delta €0 €0 €1.856,90

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Op basis van de vergelijker vergelijk je vluchtig en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Wassenaar”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Wassenaar:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Wassenaar waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wassenaar? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Wassenaar is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen hanteren doorgaans formidabele welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €233

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie toekomstige energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wassenaar zonnepanelen op jouw woning? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Per jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Raamsdonksveer.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Wassenaar


Zo vind je de goedkoopste energie in Wassenaar

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Wassenaar (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Online account
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Vriendelijke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
3 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Maandelijks bijstellen
Interessante kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Wassenaar

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Wassenaar? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij zonder moeite de aantrekkelijkste aanbieder. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Wassenaar). Een geschikte leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Haarsteeg.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Wassenaar.