Energie vergelijken Makkinga Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Makkinga? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als bijvoorbeeld Vrijopnaam en Qurrent. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Makkinga? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl tref je praktische info over gas, stroom en licht in Makkinga.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €259

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Makkinga? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Green Choice .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €220 €18,33 €1.569,85
3 jaar Green Choice €230 €6,39 €1.689,85
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.809,85

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Makkinga”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Voorbeelden van groene energie in Makkinga:

 1. DELTA
 2. Innova Energie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Makkinga die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Qurrent.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Makkinga? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Makkinga zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven namelijk hoge welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €203

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je toekomstige maatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Makkinga zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Gouderak.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet direct de voordeligste aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Makkinga


Stap over naar de goedkoopste energie in Makkinga

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Makkinga (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Charmante service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verbruik aanpassen
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Diverse prijsafspraken
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Vaste & variabele prijzen
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel overstappen
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstapservice
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Makkinga

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Makkinga? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je binnen mum van tijd de meest voordelige aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gastarievenvoor jouw woning (Ooststellingwerf). Een geschikte organisatie ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Weidum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Ooststellingwerf.