Energie vergelijken Welsum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €232


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Welsum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals Eneco en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Welsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Welsum.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €189

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Welsum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €210 €17,50 €1.617,80
3 jaar Qurrent €220 €6,11 €1.737,80
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.857,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze tool vergelijk je rap en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Welsum”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Welsum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Welsum waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Energieflex.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Welsum? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Welsum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hanteren sensationele welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €201

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aankomende energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Welsum zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Aan het einde van het jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Rekken.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de goedkoopste aanbieder voor jou. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Welsum


Zo vind je de goedkoopste energie in Welsum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Welsum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel af te sluiten
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Sympatieke service
Mooie aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Groene stroom
Tussentijds aanpassen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Betalen in termijnen
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
3 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Welsum

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Welsum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan ontdek je moeiteloos de meest goedkope maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Olst-Wijhe). Een aantrekkelijke maatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Start nu ook met Energie vergelijken Hapert.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Olst-Wijhe.