Energie vergelijken Westendorp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €243


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Westendorp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals Eneco en Leon Zeewolde. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Westendorp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke energieaanbieder tref je de prijs per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Hier lees je praktische info over stroom, gas en licht in Westendorp.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €261

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Westendorp? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €220 €18,33 €1.618,60
3 jaar Energiedirect.nl €380 €10,56 €1.738,60
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.858,60

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van deze website vergelijk je vlot en moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Westendorp”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Westendorp:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Westendorp waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Westendorp? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Westendorp zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met aantrekkelijke welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €224

 1. Controleer of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Westendorp zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Rhoon.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest goedkope aanbieder die past bij jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Westendorp


Zo vind je de goedkoopste energie in Westendorp

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Westendorp (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Betalen in termijnen
Interessante acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Goede service
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Online account
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Flexibele stroomprijs
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Sympatieke service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Betalen in termijnen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Westendorp

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Westendorp? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je probleemloos de meest goedkope gasleverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Oude IJsselstreek). Een geschikte organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hartwerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Oude IJsselstreek.