Energie vergelijken Marsum Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Marsum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom zoals bijv. E.ON en Vattenfall. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Marsum? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker check je de kosten op jaarbasis en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle details over stroom, gas en licht in Marsum.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €274

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Marsum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €140 €11,67 €1.570,95
3 jaar Oxxio €130 €3,61 €1.690,95
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.810,95

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Marsum”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Marsum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Essent
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Marsum die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Energiedirect.nl.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Marsum? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Marsum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen geven jouw fantastische welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €255

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Marsum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Groet.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft nu de meest aantrekkelijke energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Marsum


Vind de goedkoopste energie in Marsum

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Marsum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Charmante service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Diverse prijsafspraken
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Vaste prijs gas
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Variabele stroomprijzen
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijke service
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Snel overstappen
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Direct overstappen
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Maandelijks bijstellen
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Nette service
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Marsum

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Marsum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je binnen no-time de voordeligste aanbieder. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Menameradiel). Een passende organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Westerbeek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Menameradiel.