Energie vergelijken Westervoort Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Westervoort? De keuze is vandaag de dag erg groot. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als Vandebron en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Westervoort? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Westervoort.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €207

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Westervoort? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €190 €15,83 €1.619,20
3 jaar Energiedirect.nl €180 €5,00 €1.739,20
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.859,20

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Westervoort”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Westervoort:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Westervoort waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Cogas.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Westervoort? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Westervoort is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €169

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Westervoort zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Gelderland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Rijs.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energieleverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Westervoort


Ontdek de goedkoopste energie in Westervoort

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu meteen de goedkoopste stroom in Westervoort (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Gelderland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Eenvoudig afsluiten
Goede aanbiedingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Snel overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Online account
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Vriendelijke service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Persoonlijke service
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Westervoort

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Westervoort? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij razendsnel de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Westervoort). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hedel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Westervoort.