Energie vergelijken Meijel Start met vergelijken en bespaar maar liefst €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Meijel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan leveranciers van stroom zoals Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Meijel? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina lees je alle info over gas, stroom en licht in Meijel.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €256

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Meijel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.571,80
3 jaar Energiedirect.nl €300 €8,33 €1.691,80
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.811,80

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Meijel”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Meijel:

 1. Clean Energy
 2. Essent
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Meijel waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Wij adviseren daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Meijel? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Meijel is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract veranderen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders werken met speciale welkomstkortingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €194

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Meijel zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Haaren.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de aantrekkelijkste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Meijel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Meijel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Meijel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Goede klantenservice
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede medewerkers
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Goede medewerkers
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Charmante service
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Online verbruik inzien
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Nette klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
2 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Meijel

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Meijel? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in minder dan een minuut de meest betaalbare gasmaatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen uit de regio (Peel en Maas). Een aantrekkelijke gasmaatschappij aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Westmaas.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Peel en Maas.