Energie vergelijken Menaam Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €264


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Menaam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Vandebron of Greenchoice. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Menaam? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energie. Van elke verstrekker tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Menaam.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €193

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Menaam? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.572,05
3 jaar Eneco €350 €9,72 €1.692,05
5 jaar Eneco €0 €0 €1.812,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je gauw en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Menaam”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Menaam:

 1. Anode Energie
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Menaam waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Menaam? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Menaam zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers stunten met goede welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €280

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Menaam zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Haarsteeg.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw situatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Menaam


Overstappen naar de goedkoopste energie in Menaam

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Menaam (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstaphulp
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Direct overstappen
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Overstapservice
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Menaam

Het verbruikte gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Menaam? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij gemakkelijk de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Menameradiel). Een passende partij achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Wetsens.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Menameradiel.