Energie vergelijken Wijckel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €258


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Wijckel? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen als bijvoorbeeld UnitedConsumers en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Wijckel? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna tref je meteen de goedkoopste energie. Van elke verstrekker check je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Wijckel.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €253

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Wijckel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €130 €10,83 €1.620,40
3 jaar Energiedirect.nl €420 €11,67 €1.740,40
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.860,40

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je razendsnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wijckel”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Wijckel:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Wijckel waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Wijckel? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In Wijckel is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk sublieme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €290

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Je nieuwgekozen energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wijckel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Rotstergaast.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij voor jou. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wijckel


Profiteer van de goedkoopste energie in Wijckel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Wijckel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Goede medewerkers
Hoge aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
1 jaar vast of variabel
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Flexibele stroomprijs
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Snel af te sluiten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Nette klantenservice
Hoge welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Charmante service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Vaste prijs stroom
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Eenvoudig afsluiten
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede medewerkers
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette service
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Wijckel

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wijckel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij gelijk de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (De Friese Meren). Een interessante organisatie ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Hei- en Boeicop.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.