Energie vergelijken Moddergat Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Moddergat? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen zoals Allure Energie en MAIN Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Moddergat? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend tref je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van elke energieaanbieder ontdek je de energiekosten per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Wil je aanvullende informatie? Via deze website tref je praktische info over gas, stroom en licht in Moddergat.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €200

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Moddergat? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €250 €20,83 €1.573,75
3 jaar Vattenfall €370 €10,28 €1.693,75
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.813,75

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Moddergat”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Moddergat:

 1. E.ON
 2. Innova Energie
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Moddergat met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Moddergat? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Moddergat zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders stunten met enorme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €235

 1. Trek na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Moddergat zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Hartwerd.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft direct de voordeligste stroomleverancier voor jou. Interessant: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Moddergat


Stap over naar de goedkoopste energie in Moddergat

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Moddergat (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Aangename service
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Aangename service
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Simpele voorwaarden
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Goede service
Flinke welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Nette service
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Moddergat

Ons gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Moddergat? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je snel de goedkoopste maatschappij. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Dongeradeel). Een interessante partij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Wilp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Dongeradeel.