Energie vergelijken Molenend Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Molenend? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Molenend? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele korting. Advies nodig? Op deze pagina vind je praktische info over stroom, gas en licht in Molenend.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €195

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Molenend? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.569,05
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.689,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.809,05

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van deze website vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Molenend”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Molenend:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Molenend waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Energieflex.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Molenend? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Molenend zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders geven namelijk huizenhoge welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €149

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Molenend zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Gilze.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt eenvoudig de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Let op: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Molenend


Ontdek de goedkoopste energie in Molenend

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Molenend (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Sympatieke service
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Aangename service
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Variabele gasprijzen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Variabele gasprijzen
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Helemaal groen
Aangename service
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Sympatieke service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Hulp bij overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Molenend

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Molenend? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je razendsnel de meest goedkope aanbieder. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Tytsjerksteradiel). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Warten.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Tytsjerksteradiel.