Energie vergelijken Warten Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Warten? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn stroomleveranciers als Energiedirect.nl of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Warten? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Advies nodig? Via deze website lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Warten.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €227

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Warten? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar EnergieFlex €150 €12,50 €1.616,75
3 jaar EnergieFlex €330 €9,17 €1.736,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.856,75

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Warten”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Warten:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Warten met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een goedkoper tarief in daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Warten? De twee contractsoorten zijn een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Warten is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken fluctueren. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met gigantische welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €175

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Warten zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Puttershoek.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de meest betaalbare energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Warten


Stap over naar de goedkoopste energie in Warten

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Warten (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Vriendelijke service
Goede aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Meerdere contracten
Scherpe welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel overstappen
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Warten

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Warten? Door onze gas-vergelijker te gebruiken bekijk jij meteen de aantrekkelijkste maatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Leeuwarden). Een voordelige organisatie gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Haarlem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Leeuwarden.