Energie vergelijken Molenschot Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Molenschot? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroommaatschappijen zoals bijv. Eneco en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Molenschot? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Per leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op onze website tref je handige info over gas, stroom en licht in Molenschot.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €184

Een laag tarief voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Molenschot? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €170 €14,17 €1.574,10
3 jaar EnergieFlex €120 €3,33 €1.694,10
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.814,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Molenschot”. Tip: filter nu ook op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Molenschot:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Molenschot met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Stedin.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Molenschot? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Molenschot zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met enorme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €206

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Molenschot zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Haulerwijk.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Molenschot


Ontdek de goedkoopste energie in Molenschot

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Molenschot (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Overstapservice
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
2 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Persoonlijk advies
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Nette klantenservice
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Online account
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verbruik aanpassen
Sublieme kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Vaste & variabele prijzen
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
1 jaar vast of variabel
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Molenschot

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Molenschot? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je binnen mum van tijd de meest voordelige gas aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Gilze en Rijen). Een goedkope gasmaatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Ook beschikbaar: Energie vergelijken Winsum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Gilze en Rijen.